У центрі Черкас на вулиці Байди Вишневецького, 24 запрацював ресторан «Той самий баранчик» – п’ятий заклад однойменної мережі, заснованої полтавським ресторатором Дмитром Собакарем. До цього «Баранчик» уже з’явився у Полтаві, Харкові, Львові та Кременчуку.
Заклад поєднує традиції грузинської кухні з локальними смаками та інгредієнтами. Як кажуть у команді ресторану, вони надихалися гастрономією Грузії, але не копіюють класичні рецепти, а створюють власне інтерпретоване меню, адаптоване до місцевих вподобань.
Концепція і команда
Загальну концепцію мережі розробив Дмитро Собакарь, а бренд-шефом і співзасновником є Дмитро Риман. У Черкасах кухнею керує місцевий шеф Олексій Чмут, а барну карту створює бренд-бармен Павло Гончаренко. У планах засновників – відкрити заклади у кожному обласному центрі України, проте франшизу запускати не планують.
Що в меню
Гостям пропонують авторські варіації на тему грузинської кухні:
- хачапурі по-аджарськи з лососем – 254 грн
- ребра у гранатовій глазурі – 308 грн
- чорні хінкалі з бараниною – 194 грн
- тарілка грузинських сирів – 308 грн
- курячий бульйон з мініхінкалі – 128 грн
- сметанник – 138 грн
- домашній лимонад з маракуєю й аличею – 88 грн
- фірмове гранатове вино – 128 грн
Інтер’єр і доступність
В інтер’єрі зберегли елементи попереднього ресторану, що діяв у цьому приміщенні, зокрема настінні барельєфи минулого століття. Вони органічно інтегровані в новий дизайн, який доповнюють відкрита кухня та понад сотня образів фірмового персонажа «Баранчика», створених художницею Яною Грубич.
У закладі планують завершити облаштування безбар’єрного простору для гостей у кріслах колісних. Також у ресторані дозволяють відвідувачам приходити з домашніми тваринами.
Інформація для гостей
- Години роботи: щодня з 12:00 до 22:00
- Адреса: Черкаси, вул. Байди Вишневецького, 24
- Телефон: +380 (96) 500 00 15
- Instagram: @baranchik.cherkasy