У Києві на вулиці Житньоторзькій відкрився третій заклад мережі Whai Thai, який спеціалізується на паназійській кухні. Розташоване поруч із Житнім ринком бістро пропонує рамен на сімох видах бульйону, локшину власного виробництва, в’єтнамські неми та страви вок у компактному меню.
Адреса: вул. Житньоторзька, 4/16
Графік роботи: щодня з 12:00 до 22:00
Третє бістро з власним виробництвом
Whai Thai — це проєкт команди, яка стоїть за Blur Coffee, Octo Tower і Octo Bakery. Його співзасновниками є Саша Ченгова, Толік Стариковський, Єгор Коновалов і Женя Білоусов. Перший заклад Whai Thai працює з 2018 року на вулиці Мечникова, другий відкрився у ЖК «Варшавський» у квітні 2025 року. Третій — на Подолі — став водночас новим закладом і виробничою базою для мережі.
«Цього разу ми не просто відкрили ще одне бістро, а створили виробництво для всієї мережі, що дозволяє підтримувати однакову якість та смак на всіх локаціях», — розповідає співзасновник Толік Стариковський.
Локація з історією
Новий Whai Thai розташувався в будівлі «Флігель з крамницями», зведеній ще в 1875 році. У 2020 році споруду визнали об’єктом культурної спадщини Києва. Раніше тут працював веганський бар Fruit + Veg (до ребрендингу Orang+Utan).
«Це місце буквально просякнуте київською атмосферою. Ринок поруч, архітектура старого міста — усе це ідеально підходить для концепції нашого бістро», — пояснює Стариковський.
У закладі одна зала з відкритою кухнею й близько 40 посадкових місць. Інтерʼєром займалася команда проєкту: Білоусов, Ченгова та Стариковський.
Меню: рамен, вок, фрітюр і стартери
Кухнею керує Женя Холод — шеф-кухар усіх локацій Whai Thai. У меню представлені фірмові рамени з семи видів бульйону:
- шою (на основі соєвого соусу)
- лососевий
- чизу (сирний)
- том-ям
- спайсі (гострий із рибними нотами)
- карі-місо-кокос (пряний)
- крімі-пайтан (курячий наваристий)
Основу рамену можна обрати з таких інгредієнтів:
- курка або тофу-гриби — по 295 грн
- фуджу (соєва спаржа) — 325 грн
- свинячі ребра — 345 грн
- яловичина — 355 грн
- креветки — 375 грн
- веган-мітболи — 365 грн
До страв вок входять:
- цукіні з шиїтаке та куркою або тофу на локшині або рисі — 275 грн
- «Пад Тай» з куркою або тофу — 355 грн
- смажений рис з овочами та тунцевою стружкою — 215 грн
У категорії стартерів пропонують гьодза (м’ясна або веганська начинка) та неми — по 165 грн, курку або тофу в гостро-солодкому соусі (235 грн) і курку в гарам масала (295 грн).
З напоїв — комбуча, фільтр-кава, чай, пиво, а також авторський напій «сакура квас».